Veel tasuta bussisõidust. Faktide ja arvude keeles

Helmut Hallemaa
, Viljandi linnavolikogu liige, Keskerakonna saadikurühma esimees, eelarve- ja arengukomisjoni aseesimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helmut Hallemaa
Helmut Hallemaa Foto: Elmo Riig

TALLINNA TASUTA ühistransport on olnud edukas. Viljandi linna juhtidel on sellest õppida. Analüüsin alljärgnevalt Viljandi tasuta bussisõitu faktide ja arvude keeles.

Viljandi universaalse, sissetulekust mittesõltuva tähtsa sotsiaaltoetuse – eakate linnatranspordi toetuse saajate ring, tingimused ja maksmine on reguleeritud sotsiaaltoetuse maksmise tingimuste ja korraga. 2015. aasta 17. detsembri määrusega muutis linnavolikogu varem kehtinud korda. Toetuse mahtu vähendati märgatavalt ja sõidukordade arvu piirati 14-ni kuus. Kogu see sõidukordade lugemine, kavandatav summeerimine ja vajaduse korral lisa taotlemine on ülimalt bürokraatlik ning linna arengusse oma panuse andnud inimesi mingis mõttes lausa mõnitav.

Arvestatav osa Viljandi pensionäridest on toetust piiranud muudatuse vastu. Seda kinnitavad peaaegu 700 kogutud allkirja. Viljandi linnavolikogul ja linnavalitsusel on mõistlik nii suure hulga linnakodanike seisukohtadega arvestada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles