Juhtkiri. Enne vingutamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Tänase lehe esiküljel kajastamist leidev lugu võib esmapilgul tunduda märksa konfliktsem, kui see tegelikult on. Tuleb tähele panna, et mittetulundusühing Arboristide Koda ei süüdista Viljandi linnavalitsust kuritegelikus võhiklikkuses ega mõnes muus surmapatus. Samamoodi ei pea linn arboriste kiuslikeks piduriteks või teab kelleks. Ei midagi sellist. Praeguse seisuga paistab pigem, et kaks konstruktiivset poolt püüavad saavutada ühist eesmärki – rääkida Uue tänava ebatsuugaalleega seotud asjaolud kristallselgeks enne, kui saed vinguma hakkavad.

Ebatsuugad maha võtta otsustanud linnavalitsusel on nii dendroloogi hinnang kui kohalike elanike palved nende kogemuste põhjal ohtlikuks muutunud puud langetada. Olgem ausad: märtsis Uuel tänaval avanenud vaatepildi hindamiseks ei olnud tarvis eksperdi pilku, et mõista: olukord pole normaalne. Ammugi polnud vaja mingeid eriteadmisi selleks, et mõista elanike suurt muret.

Samas on kõigi huvides, et too suur mure saaks lahendatud nii, et see tekitaks võimalikult vähe poleemikat ja võimalusi süüdistusi pilduda. Arboristide Koja kodulehel seisvas lauses, et puudega toimuvad protsessid võtavad väga kaua aega, on suur tõde. Tagantjärele tarkusi ehk olekseid ja polekseid tuleb puudest kõneldes vältida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles