Puukaitsjate protest pole ohtliku allee raieplaani muutnud (3)

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue tänava ebatsuugaallee on pannud elanikke linnavalitsuse poole pöörduma ohutuse pärast. Viimane tõuge tuli märtsis, kui lume raskuse all oli murdunud kümneid jämedaid oksi.
Uue tänava ebatsuugaallee on pannud elanikke linnavalitsuse poole pöörduma ohutuse pärast. Viimane tõuge tuli märtsis, kui lume raskuse all oli murdunud kümneid jämedaid oksi. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kui mittetulundusühingu Arboristide Koda esimees Heiki Hanso oli eelmisel nädalal Brüsselis Euroopa aasta puu tiitlit üle andmas, sai ta teada, et Viljandis on plaanis maha raiuda Uue tänava ebatsuugaallee, ning palus linnal see töö katkestada.

Murega, et ajalooline ebatsuugaallee peab olema 18. maiks kadunud, oli tema poole pöördunud paar linnakodanikku sotsiaalmeedia vahendusel. Seetõttu saatis Heiki Hanso möödunud neljapäeval Viljandi linnavalitsusele kirja, milles palus jätta katki kõik tööd seniks, kuni on saanud 2013. aastal tehtud dendrohinnangu üle vaadata või puid ise kontrollima tulla. 

Võimalik, et 111 euro eest linnalt raieõiguse ostnud osaühingu Arborist töötajad oleksid juba eelmisel nädalal saed käima tõmmanud, aga seni on see firma esindaja Arvi Koitve sõnul just Arboristide Koja kirja tõttu viibinud. «Las asjad lahenevad ja kui kõik on kindel, siis alustame,» ütles Koitve ja lisas, et eks tal endalgi ole natuke kahju teadaolevalt Eesti ainsat ebatsuugaalleed maha võtta.    

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles