Linnavalitsus läheb vastuseisu pälvinud plaaniga uuele katsele

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ümbruskonna elanikud on Järve tänavast mõnekümne meetri kaugusele jäävat ujumiskohta viimastel aastatel korras hoidnud ja arendanud. Nüüd tahab linn sinna teha mootorsõidukite veeskamispaiga.
Ümbruskonna elanikud on Järve tänavast mõnekümne meetri kaugusele jäävat ujumiskohta viimastel aastatel korras hoidnud ja arendanud. Nüüd tahab linn sinna teha mootorsõidukite veeskamispaiga. Foto: Marko Saarm

Linnavalitsus on jäänud kindlaks plaanile tõmmata sel suvel kunagise Vikerkaare restorani asupaiga lähedalt mõtteline joon otse üle veekogu ning lubada edaspidi jettisid sõitma üksnes sellest Viiratsi poole jäävale alale. See aga tähendab, et lähikonna elanike eestvõttel korrastatud privaatsest ujumiskohast saab mootorsõidukite veeskamise paik.

Esimest korda saatis linnavalitsus järvel kehtivate reeglite karmistamise kava kohalike rahvaesindajate lauale veebruaris. Seejuures märgiti ajendiks tõsiasi, et sõudepaatide kasutajate ja mootoraluste juhtide vahel on varasematel aastatel olnud konflikte. Väidetavalt kipuvad tulipäised jetimehed aeg-ajalt seadust eirates kitsal järvel kihutama ning laineid tekitades teisi häirima.

Nii kalastajate kui sõudesportlaste väitel on peamised probleemitekitajad mujalt Eestist mõneks tunniks Viljandisse tulnud seltskonnad, kelle käsutuses on kergemat sorti sõiduriistad, mida saab vähese vaevaga järelkärult vette lasta ja välja võtta. See on ka põhjus, miks praeguse käsitluse keskmes on just jetisõitjad, mitte suurte mootorpaatide omanikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles