Riik toetab 4000 noore osalust õpilasmalevas

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nagu varasematel aastatel, on ka tänavu enamlevinud haljastus- ja heakorratööd.
Nagu varasematel aastatel, on ka tänavu enamlevinud haljastus- ja heakorratööd. Foto: Marko Saarm / Sakala

Haridus- ja teadusministeerium andis noortemalevate korraldamiseks ligi 165 000 eurot, mis võimaldab sel suvel töökogemust omandada enam kui 4000 noorel.

Eelmise aastaga võrreldes kasvas riigi toetus enam kui 30 000 euro võrra ja seda saab 48 malevakorraldajat üle Eesti. Rahastatakse nii omavalitsusi kui noortega tegelevaid organisatsioone.

Noortemalevate korraldamist koordineeriva Eesti noorsootöö keskuse direktori Edgar Schlümmeri sõnul saavad noored malevate abiga töökogemuse kõrval nõu ka karjääriplaneerimise kohta, mis valmistab nad tööeluks paremini ette.

«Noortemalev on paljudele noortele esmane töökogemus ning see on hea meetod ja turvaline keskkond, milles töö tegemist tundma õpitakse. Sageli ei erine malevasse kandideerimine töölevärbamisest, sest noor peab esitama CV ja end tutvustama töövestlusel,» lausus Schlümmer.

Nagu varasematel aastatel, on ka tänavu enamlevinud haljastus- ja heakorratööd.

Noortemalev on töötamise ja õppimise vorm, mis annab noortele vajalikud sotsiaalsed oskused, esmase töökogemuse ning suurendab tööhõivevalmidust. Malevas on lisaks põhitööle võimalik tutvuda muude tööaladega ning teha tutvust karjääriplaneerimisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles