Juhtkiri. Varjamatult varjatud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

Nii nagu Tallinna TV jõuab väga paljudesse kodudesse Eesti eri otstes, puudutab pealinna võimuladviku tegevus kogu me riiki. Tõsi, paljuski on see seotud asjaoluga, et Tallinna linnavalitsus ja Eesti üks peamisi poliitilisi jõude Keskerakond on embunud nii, et võimatu on eristada, kus üks lõpeb ja teine algab. Alles eelmisel nädalal osales Keskerakonna esimees Edgar Savisaar Tallinna linnavalitsuse pressikonverentsil, ehkki ta on linnapea kohalt kriminaaluurimise ajaks kõrvaldatud.

Seletuste kohaselt osales Savisaar konverentsil ühe isevärki seriaali pärast, mille esimene osa laupäeval eetrisse läks. Ei kusagil mujal kui Tallinna TV-s. Jutt käib mõistagi «Savisaare protsessist». Seda sarja võib nimetada peaaegu kolmandiku Eesti maksumaksjate (loe: Tallinna elanike) raha väärkasutamiseks. On teada, et propagandasaadet toodetakse linna rahastatava telekanali eelarvest, kuid asjaosalised ei soostu ütlema, kui palju see maksab.

Seriaali esimeses osas ei peetud paljuks kapot naeruvääristada. Hundisilma talu läbi otsinud maskikandjate kujutamine kobakäppadena peegeldab end Eesti õigussüsteemist lahti sidunud erakonna suhtumist õiguskaitseorganitesse. Kas selliste võtetega antav sõnum Edgar Savisaarele pooldajaid juurde toob, polegi nii tähtis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles