Tuur äratab Viljandi eeskujul tammed tantsima

Margus Haav
, Sakala ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valguskoreograafiat näidati Viljandis möödunud aastal päikeseloojangust alates vaid neljal korral. Puu otsas oli 70 pirni, mille abil Kristjan Suits oli programmeerinud 250 valguspilti.
Valguskoreograafiat näidati Viljandis möödunud aastal päikeseloojangust alates vaid neljal korral. Puu otsas oli 70 pirni, mille abil Kristjan Suits oli programmeerinud 250 valguspilti. Foto: Marko Saarm / Sakala

Mulluste Viljandi hansapäevade ajal pandi Rosenbergi villa õuel 70 elektripirni säras pulseerima majesteetlik tamm ning lisaks valgusmängule sai publik osa muusikast ja luulest. Tänavu viivad samad korraldajad sama atmosfääri mööda Eestit laiali.

«Puutuur» on looduse, muusika, valguse ja luule ringkäik mööda Eestit. See kestab maist septembrini ning peatub neljas Eesti paigas nelja puu juures.

«See on mõtteline järg Viljandis toimunule,» ütles Adeele Sepp, kes oli mullu Viljandi tamme helendama panemise idee autor ning on nüüd üks «Puutuuri» korraldajaid. «Kõik sai alguse sellest, et unistasime koos Kristjan Suitsuga, ja nüüd on see unistus saanud veelgi rohkem tuult tiibadesse. Eelmise aasta emotsioon, mida koos sinna kogunenud rahvaga kogesime, oli midagi erakordset. Mul läheb seniajani südame alt soojaks, kui sellele mõtlen. Tundus, et oleks patt jätta seda ühekordseks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles