Viljandimaa sotsiaalasutused on koolitamise tuhinas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mitu Viljandi haigla õde ja hooldajat lõpetasid eelmisel aastal Tartu tervishoiu kõrgkooli kaheaastase töökohapõhise õppe. Viljandimaa hoolekandekeskuse ja mitme teise hooldekodu hooldajatel on samuti õpingud pooleli. Sihtasutuses Perekodu algas töökohapõhine õpe lapsehoidja erialal ning Viljandi maavalitsus teeb ettevalmistusi, et sügisest saaksid töökohas õppima asuda maakonna asutuste tegevusjuhendajad. 

Maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna sotsiaalala peaspetsialisti Luule Vitsuri sõnul on töökohapõhine õpe viimaste aastate hea praktika. Tema ütlemist mööda pole Viljandimaal sotsiaalvaldkonnas sellises mahus töökohapõhist õpet varem olnud kui tänavu.

Vitsuri sõnul jõustus käesoleva aasta jaanuarist uus sotsiaalhoolekande seadus ning kvalifitseeritud tööjõudu nõutakse järjest enam kõigilt sotsiaalteenuste osutajatelt.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles