Vana-Võidus võtavad mõõtu noored elektrikud

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi kutseõppekeskus.
Viljandi kutseõppekeskus. Foto: Elmo Riig

Esmaspäeval ja teisipäeval peetakse Vana-Võidus Viljandi kutseõppekeskuses elektriku eriala õpilaste kutsemeistrivõistlust «Aprillivalgus 2016». Kahepäevasel individuaalsel võistlusel pannakse proovile õppurite erialateadmised ja -oskused.

Kutsevõistlust peetakse Viljandi kutseõppekeskuses esimest korda ning ehitusõppeosakonna juhi Rein Kalda sõnul oli soov proovida võistlust korraldada lisaks müürsepatöö erialale ka elektriku erialal.

«Kutsemeistrivõistlustel avaneb õpilastel hea võimalus oma oskusi võrrelda ning saada žüriilt otsest ja põhjalikku tagasisidet. Võistlus toob välja igaühe tugevused, aga ka nõrgad kohad, mille arendamisele oskab õpilane edaspidi rohkem rõhku panna,» rääkis Rein Kalda.

Võistlus koosneb kolmest osast: teoreetiliste teadmiste testist ning kahest praktilisest ülesandest. Esimesel päeval tuleb võistlejatel ehitada läbikäidava ruumi elektripaigaldis ning teisel päeval koostada ja paigaldada elektrimootori juhtimisskeem.

«Aprillivalgusel» osaleb kuus võistlejat Tartu kutsehariduskeskusest, Tallinna polütehnikumist, Tallinna Kopli ametikoolist, Narva kutseõppekeskusest ja Viljandi kutseõppekeskusest.

Parim noor elektrik kuulutatakse välja teisipäeval kell 16.

Elektrikute kutsemeistrivõistluse ülesande ja täpse ajakavaga saab tutvuda sihtasutuse Innove kodulehel.

Kõikide kutsemeistrivõistluste kulgu ja galeriisid näeb kutseharidus.ee Facebooki fännilehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles