Tänavaküsitlus. Kui hästi oskavad autojuhid jalgratturitega arvestada? (2)

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakult: Eero Mustonen, Taaniel Tammets, Janne Lindepuu ja Margus Suigusaar
Vasakult: Eero Mustonen, Taaniel Tammets, Janne Lindepuu ja Margus Suigusaar Foto: Marko Saarm

Sakala uuris Pinskale sõitnud jalgratturite käest, kui hästi suudavad autojuhid nende kogemust mööda väntajatega arvestada.

EERO MUSTONEN

Sellega on nii ja naa – mõni autojuht oskab hästi, mõni ei oska. Põhiline eksimus on, et ratturist möödutakse liiga lähedalt. Peamiselt annab see tunda maanteel, sest linnas on ratturil võimalik rohkem valida, kus sõita, ja loomulikult on maanteel ka kiirused suuremad.

TAANIEL TAMMETS

Ma sõidan iga päev suure veoautoga ja on kohti, kus ma jalgrattureid kardan. Just kitsamatel teedel, nagu näiteks Imavere kant või Olustvere tee. Keegi ei taha ju neid pikali sõita. Aga üldiselt arvan ma, et autojuhid saavad jalgratturitega arvestamisega hakkama küll.

JANNE LINDEPUU

Sõitsin just koos tütrega ratastega esimest korda ega oska seetõttu palju kaasa rääkida. Sügisel oleme kindlasti targemad. Esimene sõit möödus aga ilma igasuguste probleemideta, sest Pinskale viib hea terviserada. Selge on see, et mida rohkem jalgrattateid on, seda ohutum on ratastega sõita. Eriti koos lastega.

MARGUS SUIGUSAAR

Aastatega on olukord järjest paremaks läinud. Ise oskan ma neid küll autoroolis silmas pidada, sest sõidan rattaga aastas 2000–3000 kilomeetrit. Tuleb tunnistada, et ka jalgrattureid on väga erinevaid. On näiteks selliseid, kes kiiresti üle vöötraja sõidavad ja panevad autojuhi raskesse olukorda.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles