Reaalsusest ära lõigatud

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liikluses kõrvaklappe kandvad inimesed on ohtlikud nii endale kui teistele.
Liikluses kõrvaklappe kandvad inimesed on ohtlikud nii endale kui teistele. Foto: Marko Saarm

Ei ole mingi saladus, et tänapäeva noored veedavad märkimisväärse osa päevast kõrvaklappidega muusikat kuulates ja samal ajal nutitelefoniga netis surfates. Vahetunnis võib selle tagajärjeks olla süütu müks teise melomaanist netisurfariga. Ent kui nägemis- ja kuulmismeel ohverdatakse meelelahutusele isegi liikluskeerises, muutub olukord ohtlikuks. 

Motomeestel on niisugune ütlemine: «Küsimus pole selles, kas sa kukud, vaid kunas sa kukud. Tähtis on selleks valmis olla.» Õnneks juhtub nendega õnnetusi suhteliselt harva, sest enamik neist on tõepoolest kogu aeg valmis kõigiks liikluskeerises ettetulevateks ootamatusteks. Inimene, kelle pilk on naelutatud puutetundliku ekraani külge ja kelle kõrvus müriseb helivoog, pole aga valmis millekski. Tegelikult ei suuda ta normaalselt kõndidagi. Ja tõenäosus, et väga paljude muutujatega tänavapildis sedasi kulgedes varem või hiljem mingi jama juhtub, on ikka üsna suur.

Nagu tummfilmis

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles