Uudishimulik ja järjekindel logistik

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arti Kütt
Arti Kütt Foto: Kristi Kivestu

Kui tahate taksojuhtidel harja punaseks ajada, piisab sellest, et üle huulte libiseb «Uber» või «Taxify». Nüüd on taunitavate sõnade nimistusse lisandumas «Wisemile». Just sellist nime kannab Viljandist pärit Arti Küti transporditeenuseid jagav idufirma.

Teistest omasugustest eristab Wisemile’i põhimõte, et inimesi sõidutades juhtidelt vahendustasu ei võeta. Nii kasvatatakse võrgustik võimalikult suureks ja seda saab kasutada ka pakkide veoks.

Selles, et Tallinna tehnikaülikoolis logistika vallas magistritööd lõpetav noormees nii ambitsioonika projektini jõudis, on oma osa ka tema isal Arno Kütil, kelle tegemiste portfelli kuulub säärane mainekas ettevõte nagu Cleveron. Kui ajaloohämarustes sobrada, selgub suisa, et üle kahekümne aasta tagasi on temagi samalaadset ideed katsetanud. Juba toona märkas Arno Kütt, et mööda maanteid liiguvad pahatihti tühjad autod, ning üritas neid telefoni teel ja Sakala kuulutuste kaudu sõite jagama panna. Paraku ei tulnud siis niisugusest ärist midagi välja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles