Juhtkiri. Ikkagi inimene

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Euroopa Komisjoni asepresident, endine Eesti peaminister Andrus Ansip ütles eilses Postimehes ilmunud intervjuus, et Reformierakonnal pole väga palju põhjust presidendi kohale kandideerida, sest peaminister ja Euroopa Komisjoni asepresident on Reformierakonnast. «Kui palju siis ühele erakonnale neid kõrgeid kohti peaks jaguma?» küsis ta.

Ansip viitas kümne aasta tagusele ajale, mil poliitilise loogika mõttes oli täpselt samasugune olukord. Ta märkis, et neil kaalutlustel otsustati toona teha ettepanek Toomas Hendrik Ilvesele.

Ühest küljest on võimu koondumine kindlasti midagi sellist, mida tuleks vältida ning mille ilminguid jälgida. Eriti kui arvestada, et jutt käib Reformierakonnast, kes on valitsuses palju aastaid juhtpositsioonil olnud. See, et sama partei eksesimees näeks parema meelega niinimetatud erakondadeülest lähenemist, mõjub sümpaatsena.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles