Unustatud kandlevirtuoosi looming on nüüd kõigile kättesaadav

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Guldžahon Jussufi näitab Kandle-Jussist kõnelevat mahukat teost, mille esikaanel on Mallorcal elanud Eesti pagulaskunstniku Erik Schmidti maal «Eesti rahvapillimees Kandle Juss».
Guldžahon Jussufi näitab Kandle-Jussist kõnelevat mahukat teost, mille esikaanel on Mallorcal elanud Eesti pagulaskunstniku Erik Schmidti maal «Eesti rahvapillimees Kandle Juss». Foto: Tiina Sarv

Alustuseks võiks pärida, kes Eesti pillimeestest on mänginud filmidiiva Zarah Leanderile ja oma musitseerimisega teda nii vaimustanud, et ta soovis kuulda üha uusi ja uusi lugusid ning lõpuks hakkas pillimehega kaasa laulma.

Võib ka lisada, et seesama muusikamees on loominguks inspiratsiooni andnud nii Eduard Tubinale kui Adolf Vedrole. Oma pillimänguga on ta vaimustanud staadionitäisi rahvast Eestis, Soomes ja Saksamaal ning asjatundjad peavad teda Eesti läinud sajandi suuremate rahvamuusikute hulka kuuluvaks.

Nüüd on sellest pillimehest ilmunud soliidne raamat, mis ei kirjelda ainult tema värvikat ja katsumusterohket elulugu, vaid ka tema mängustiili omapära ja esitatud repertuaari ning sisaldab 93 pala noote.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles