Muistset ülestõusu tähistatakse jooksuga ja orienteerudes

Sigrid Koorep
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karksi-Nuia kultuurikeskuse eestvedamisel ja spordirahva toetusel on jüripäeval Karksi-Nuias linnaorienteerumine, mille rändauhinnaks on puumõõk. Mõõka näitavad spordikooli direktor Leo Liiber ja mitu aastat võidumeeskonnas olnud Kerti Einstein koos tütrega.
Karksi-Nuia kultuurikeskuse eestvedamisel ja spordirahva toetusel on jüripäeval Karksi-Nuias linnaorienteerumine, mille rändauhinnaks on puumõõk. Mõõka näitavad spordikooli direktor Leo Liiber ja mitu aastat võidumeeskonnas olnud Kerti Einstein koos tütrega. Foto: Marko Saarm

Kui XIV sajandil jõudsid eestlased vallutajatele jüripäeva paiku vastu hakata, siis passib tänapäeval siinsel rahval näidata samal ajal rammu spordis. 

Jüripäevale pühendatud ettevõtmistega tehakse Tarvastu vallas algust juba täna ennelõunal, kui lasteaia- ja koolilapsed kogunevad Tarvastu paisjärve äärde. Väiksemad saavad seal end lihtsalt liigutada, aga suuremaid ootab ees vähem kui kilomeeter pikk jooksuvõistlus ümber Tarvastu paisjärve. Kõpu vallas korraldatakse koolilastele maastikumängud mõisapargis ja veidi suurematele alevi vahel. 

Esimest korda katsetatakse Kõpu vallas motoorienteerumist, mis algab täna kell 19. Kuni kolmeliikmelisi võistkondi oodatakse kohale autoga ja neil peab kamba peale olema ka nutitelefon, millesse on tõmmatud tarkvara ruutkoodi lugemiseks. Sündmuse eestvedaja Kadri Linderi sõnul on Kõpu vallas tähistatud kümme punkti ja osalejad saavad kaardi, mille järgi neid kohti üles leida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles