Märgist hoolimata Paalalinna kooli ratastooliga veel ei saa

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehkki Paalalinna koolile anti eile head ligipääsetavust kinnitav märk, ei suutnud invatõstuk Siim Kütti esimesele korrusele toimetada.
Ehkki Paalalinna koolile anti eile head ligipääsetavust kinnitav märk, ei suutnud invatõstuk Siim Kütti esimesele korrusele toimetada. Foto: Marko Saarm

Ehkki eile keskpäeval sai Viljandi Paalalinna kool esimese üldhariduskoolina Eestis  tunnustusmärgi «Siia saab», selgus kohapeal, et tegelikult pole seal võimalik veel ratastooliga liikuda.

Nagu ütles märki kätte andma tulnud soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise volinik Liisa Pakosta, õpib Paalalinna koolis raske kuulmispuudega laps ja raske liikumispuudega tütarlaps, kes kulgeb kahe kargu ja tugiisiku abiga. «Paalalinna koolis arvestatakse kõigiga, kellelgi ei jää see erivajaduste tõttu lõpetamata,» kinnitas ta. 

Ratastoolis õpilasi seal praegu ei ole ja nad ei pääseks viiekorruselises majas ka esimesest korrusest kõrgemale, sest ainult nii kõrgele viib invatõstuk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles