Jagamismajandus ja seadusemuudatus

, Riigikogu liige (Reformierakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Palling
Kalle Palling Foto: Erakogu

UUTE TEHNOLOOGIATE kasutamine on suurele osale eestlastest iseloomulik. Fakt, et 95,4 protsenti meist esitab oma tuludeklaratsiooni interneti teel, näitab, kui kergesti oleme omaks võtnud tehnoloogilise innovatsiooni. Põhjus on loomulik: see muudab meie elu paremaks.

Praegu levib maailmas kiirelt jagamismajandus, olgu see siis sõidujagamine, inimeselt inimesele pakutav finantsteenus või majutus, võrgupõhine tööturg või muusika ja videote voogedastus. Olemuselt tähendab see veebiplatvormide vahendusel toimivat teenuste ja varade jagamist ning sel teel tulu teenimist.

Kui veel 2013. aastal oli maailmas jagamismajanduse peamiste sektorite käive 13 miljardit eurot, siis aastaks 2025 prognoositakse selle suurenemist 300 miljardi euroni. Seda ülikiiret kasvu veab inimeste nõudlus, sest tarbijad on hakanud eelistama uusi, kõrgtehnoloogilisi ja innovaatilisi teenuseid vanamoodsatele ja muutumatutele. Eesti soovib kindlasti sellest kasvust osa saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles