Juhtkiri. Eesrindlik vähikäiguta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

Jagamismajandusest rääkides kasutatakse ikka ja jälle väljendit, et hambapastat tuubi tagasi ei aja. Euroopa Komisjoni digitaalse ühisturu asepresident Andrus Ansip ütles mõni aeg tagasi veel otsem: «Jagamismajandus on tulnud selleks, et jääda.»

Püüd olla eesrindlik ja uuendusmeelne, selmet ümberringi sündivat võimalikult kaua ignoreerida, on õige. Nagu targad mehed on öelnud, peitub Eesti-suguse väikeriigi edu võti just avatuses ja uuemeelses mõtlemises. Niiviisi tegutsedes on võimalik meie väike riik märgatavaks teha. Enamgi: uute oludega kõige kiiremini kohanedes saame olla ülejäänud maailmale majakaks.

Niisiis pole midagi halba selles, et meie poliitikud on asunud sõidujagamisteenust seadustesse valama. Küll aga kaasneb eile riigikogus esimese lugemise läbinud niinimetatud Uberi-eelnõuga mõningaid murettekitavaid ilminguid. Nimelt jääb mulje, et eelnõu toetajad kipuvad uuenduslikkuse lipukirja kasutades mõningate vastuolude ees silmi kinni pigistama ning teatud küsimustest üle vaatama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles