Eesti. Raport vaeb ohustsenaariume

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigikogu riigikaitsekomisjoni tellimusel valmis rahvusvahelises kaitseuuringute keskuses raport, milles on võrreldud NATO ja Venemaa sõjalist seisundit Läänemere piirkonnas.

Ühtlasi on raportis esile toodud mitu Balti riike ähvardavat musta stsenaariumi. Lisaks hübriidsõjale peavad raporti koostajad kõige usutavamaks ohuks võimalust, mis hõlmab Balti riikide eraldamist alliansi ülejäänud territooriumist ja nende võimalikku okupeerimist.

Samas seisab raportis, et Ukraina Donbassi-laadsel stsenaariumil oleksid Balti riikides Venemaa seisukohalt olulised piirangud ja puudused. Kreml ei ole selle taktikaga saavutanud soovitud tulemusi isegi Ukrainas. Teiseks on allianss ja idatiiva liitlasriigid väga hoolikalt uurinud Venemaa hübriidsõda ja Ukraina vastusamme ning on valmis reageerima kiiresti ja adekvaatselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles