Juhtkiri. Tulirelval on suur vägi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

Paalalinna kooli tulistamise ja eelmisel reedel Valuoja puiesteel aset leidnud traagilise sündmuse ühine tunnus on see, et mõlemal juhul kasutas tapja oma lähedase seaduslikku relva, mis seisis lukustatud kapis. Kõik nõutav oli tehtud, et midagi hirmsat ei juhtuks. Ometi läks teisiti.

Relval, eriti aga tulirelval, on vägi. See ei kao kapiukse sulgudes. Kui relv ja moon on olemas ning keegi tahab need luku tagant kätte saada, takistab relvakapp teda vaid teatud määral.

Tulirelva kasutamine ei ole loomulikult ainus viis elu võtta. Samas ei saa salata, et vinnastatud kuul ja päästik muudavad selle lihtsaks. Alahinnata ei tohi ka ohtu, et teadmine ärapandud relvast võib psüühiliselt nõrga ja häiritud inimese peas muutuda inspiratsiooniks. Jah, selleks on vaja, et mitu halba asjaolu kokku langeksid. Aga seda juhtub. Ja siis sünnivad koledad lood.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles