Politsei jõudis maja ette viis minutit enne tapmist, aga ei pääsenud trepikotta (2)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiauto.
Politseiauto. Foto: Elmo Riig

Häirekeskus andis teada, et reedel tuli Valuoja puiestee 22 majast esimene teade ukse taga toimuva lõhkumise kohta 15 minutit enne, kui 39-aastane mees sai surmava tabamuse. Politsei jõudis sündmuskohale viis minutit enne tapmist.

«Häirekeskusele tuli esimene kõne kell 12:14.39. Helistaja teatas, et keegi lõhub ukse taga millegagi ust. Mingi pauk käis, uksele tuli mingi täke sisse ja keegi kuskil allpool puurib,» vahendas häirekeskuse avalike suhete juht Jaana Padrik juhtunut. «Helistaja oli väikese beebiga üksi kodus ja ei julgenud uksest välja vaadata.» Häirekeskus registreeris sündmuse infosüsteemis kell 12:14.47 ning edastas politseile reageerimiseks. Politseipatrull  jõudis häirekeskuse teada sündmuskohale kell 12.25. 

Politsei kinnitas, et samale aadressile tuli vahetult enne tulistamist väljakutse, kus teatati lõhkumisest. Kõne tegemise ajal valitses trepikojas aga vaikus. Sündmuskohale reageeris patrull, kes ei pääsenud kohe trepikotta, sest uks oli lukustatud. Helistajaga võeti ühendust, et ta aknast võtme viskaks ning politsei saaks kontrollida, kes trepikojas laamendada võis. Samal ajal kuulis kohapeal olev patrull trepikojast tulistamist.

Teine kõne tuli häirekeskusele samalt numbrilt kell 12:30.03. Siis teatati tulistamisest, 39-aastast meest oli selga tulistatud ja ta oli trepikojas pikali maas. Häirekeskus registreeris kutse infosüsteemis kell 12:32 tüüpjuhtumiga laske-torkevigastus ja prioriteet D, mis tähendab, et abivajaja seisund on eluohtlik, ning andis kell 12:32.30 kiirabile väljasõidukorralduse. Brigaad Viljandi 912 jõudis kohale kell 12:34.12.

Politsei kaasas kohe sündmust lahendama kõik piirkonna politseijõud, lisaks kutsuti appi kiirreageerijad Tartust. Paralleelselt, kella 12.30 paiku, sai politsei teate häirekeskuselt, et trepikojas tulistati ning üks inimene on viga saanud. Tulistaja püüdis mõne minuti järel trepikojast põgeneda, kuid politsei pidas ta selle lähistel kinni.

Tapatöös kasutatud relv kuulus endisele politseinikule, kes lahkus teenistusest üheksa aastat tagasi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles