Eesti koronaarkirurgia kuulub maailma tippu

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saal oli rahvast tulvil, ainult noori oli vähevõitu. Loodetavasti ei olnud peapõhjus vähene huvi oma tervise vastu, vaid töölkäijatele varasevõitu ürituse algus.
Saal oli rahvast tulvil, ainult noori oli vähevõitu. Loodetavasti ei olnud peapõhjus vähene huvi oma tervise vastu, vaid töölkäijatele varasevõitu ürituse algus. Foto: Elmo Riig

Möödunud teisipäeva pärastlõunal oli Viljandi maavalitsuse saal rahvast nii täis, et uksest oli raske sisse pääseda. Kõik olid tulnud kuulama Eesti kuulsaimat südamekirurgi professor Toomas Sullingut.

Üsna oma jutu alguses ütles tuntud arst meeldejäävad sõnad: «Süda on tugev, aga me käime temaga halvasti ringi. Sageli teeme ise kõik selleks, et ta haigeks jääks.»

Professor Sulling nentis, et Viljandimaa südameliidu nimel tema poole pöördunud kardioloog Ester Keba lubas tal ise teema valida. Nii andiski ta ülevaate koronaarkirurgia ajaloost. Pärast loobumist aktiivsest arstitööst Põhja-Eesti regionaalhaiglas kirjutab ta nimelt kahte raamatut: üks käsitleb koronaarkirurgia ajalugu Eestis ja teine, spetsialistidele mõeldu, koronaarlõikusi töötaval südamel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles