Seksuaalkurjategija läks kohtusaalist vanglasse (2)

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi kohtumajas langetati märtsis otsus 45-aastase mehe suhtes, kes oli seksuaalselt ära kasutanud lähedast alaealist.

Kohtuotsuses ei selgu kuriteo olemust, kuid paragrahv, mille alusel mees süüdi mõisteti, käsitleb täisealise inimese poolt noorema kui 18-aastase isikuga suguühtesse astumist või muud sugulise iseloomuga tegu, mille toimepanemisel on ära kasutatud kannatanu sõltuvust süüdlasest või kuritarvitatud tema suhtes saavutatud mõjuvõimu või usaldust. Samas välistab see paragrahv vägivalla kasutamise ja selle, et kannatanu polnud oma seisundi tõttu võimeline vastupanu osutama või toimunust aru saama.

Seadus näeb eelkirjeldatud kuriteo eest ette kahe- kuni kaheksa-aastase vangistuse. Sedapuhku mõistis kohus mehele nelja-aastase vangistuse, millest kolme aastat ei pöörata täitmisele, kui ta ei pane sama pika katseaja jooksul toime uut kuritegu ja täidab sätestatud käitumiskontrolli nõudeid. Üheaastane vangistus määrati aga reaalselt ning kurjategija vahistati kohtusaalis. Lisaks tuleb tal korvata 1171 eurot kriminaalmenetluse kulusid.

Sakala ei avalda mehe isikut, sest tulenevalt lähedasest suhtest võiks see identifitseerida ka tema ohvri.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles