Videoreportaaž. Ugala 2.0. Valus lõikus on möödas, ees seisab pikk taastusravi (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ugala suur saal
Ugala suur saal Foto: Elmo Riig

Ugala maja ammu igatsetud remont on nüüdseks väldanud kaks kuud. Töömeeste käte ja masinate abil on hoone kaotanud suurema osa oma punasest välisvoodrist. Seespool on langenud hulk seinu ja lagesid ning kõledates ja tolmustes ruumides pole omaaegsest teatrilummusest enam midagi järel. Üksikud kuldsed litrid tooliridadest tühjaks tehtud suure saali põrandal meenutavad veel aastatagust lahkumispidu.

​Hetkeni, mil Viljandi ajaloo suurima renoveerimise lõpu tähistuseks samas kohas vahuveinipudelitel kork pealt lastakse, jääb veel terve aasta. Ees seisab üüratu ülesehitustöö.

Saamaks vahetut ettekujutust sellest, mil määral publikule mõeldud ruume muudetakse, tegi Sakala sel neljapäeval teatri juhi Kristiina Alliksaare ja Riigi Kinnisvara aktsiaseltsi projektijuhi Priit Hõbejärve saatel ehitusobjektil ringkäigu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles