Akadeemia hakkab uusi näitlejaid sõeluma

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi kultuuriakadeemia tutvustab õppimisvõimalusi neljapäeval, 21. märtsil.
Viljandi kultuuriakadeemia tutvustab õppimisvõimalusi neljapäeval, 21. märtsil. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi Kultuuriakadeemia korraldab laupäeval kell 12 oma peahoones asuvas mustas saalis teatrikunsti erialade esimese eelvooru.

Eelvoorus osalemine on soovituslik näitlejahuvilistele, kuid kohustuslik lavastaja- ja päevaõppe harrastusteatri juhi eriala kandidaatidele. Teine võimalus eelvooru läbimiseks on 26. märtsil kell 12.

Eelkatsetele on oodatud kõik teatrihuvilised noored, kes soovivad omandada professionaalse näitleja, lavastaja või harrastusteatri juhi elukutset. Samuti peavad sisseastujatele vastama neile esitatud nõuetele ja tundma süvendatud huvi ka nukuteatri, kogukonnakunstide, laste- ja noorteteatri ning etenduskunstide vahevormide vastu. Katseks tuleb ette valmistada mõned lühemad eriilmelised luuletused, proosakatkendid ja laulud. Näidata saab ka oma pillimänguoskust, kuid selleks tuleb pill ise kaasa võtta.

Uuel õppeaastak on võimalik esmakordselt õppida harrastusteatri juhi erialal ka avatud ülikooli õppevormis. Selle eriala vastuvõtt on 2011. aasta suvel ning eelvoorudest osavõtt pole kohustuslik. Avatud ülikooli harrastusteatri juhi eriala eksamitele on oodatud nii need, kel on eelnev harrastusteatri kogemus, kui ka need, kes alles hiljuti on endas leidnud soovi tegutseda harrastusteatri ja kogukonnakunstide valdkonnas.

Teatrikunsti õppekava eesmärk on koolitada hea teoreetilise, kunstilise ning praktilise ettevalmistusega, professionaalsete oskustega näitlejaid, lavastajaid ja harrastusteatrite juhte. Üliõpilasele antakse mitmekülgne ettevalmistus, mis võimaldab kutselisel tasemel edukalt töötada etenduskunstide erinevates vormides ja osaleda selliste meediumite toimimises ning nende ühendamises nagu teater, nukundus, muusika, tants, video ja uus meedia.

Harrastusteatri juhi koolitusse kuulub ka pedagoogiliste ainete moodul ning lisaks lavastaja käsitööoskuste omandamisele ka loomemajanduse alused.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles