Juhtkiri. Liiga palju, liiga hilja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

15 aastat on väga pikk aeg. Eesti elu ja olu on 2001. aastaga võrreldes vaat et tundmatuseni muutunud. Viimase poolteise dekaadi sisse on muu hulgas jäänud astumine Euroopa Liitu ja liitumine eurotsooniga. Kui palju muudatusi on selle aja jooksul jõudnud eraelus toimuda, võib igaüks ise meenutada.

Muutunud on mõistagi ka inimeste sissetulekud. Rohkemgi, kui mälu järgi esimese hooga arvata võib. 2001. aastal oli keskmine brutokuupalk nüüdses vääringus 348 eurot. Viimaste andmete järgi on see 1105 eurot. Vahe on enam kui kolmekordne.

Väärteotrahvide määramise aluseks oleva trahviühiku suurus muutus viimati märkimisväärselt just 15 aastat tagasi, ehkki 2011. aastal eurole üle minnes ümardati see 3,8 eurolt neljale. Nüüd tahtsid riigijuhid trahve ajakohastada ning trahviühiku suurust tõsta. Aga mitte kolm, vaid kaks korda. Mustvalgelt vaadates on kõik enamgi kui mõistlik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles