Lindu sihtiv relvatoru vaatas autoaknast välja (1)

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehkki pildil on Audi tagaukse aknaavast välja pistetud püssitoru raske märgata, nägi foto autor seda palja silmaga selgesti. Seda, kas murul kõndiv künnivares relvast maha lasti, ei jäänud ta jälgima.
Ehkki pildil on Audi tagaukse aknaavast välja pistetud püssitoru raske märgata, nägi foto autor seda palja silmaga selgesti. Seda, kas murul kõndiv künnivares relvast maha lasti, ei jäänud ta jälgima. Foto: Laido Valdvee

Viljandlane Laido Valdvee sattus pühapäeva õhtul pealt nägema, kuidas Jakobsoni tänava viaduktil seisis valget värvi Audi 100, mille tagumise ukse aknast oli välja pistetud püssitoru.

Relvaga sihiti viadukti ääres muru peal patseerivat künnivarest. Kui tiivuline edasi kõndis, liikus Audi temaga kaasa. Kell ligines 20-le.

Valdvee teadis, et linn õhkpüssiga linde küttida laseb, ega teatanud seepärast juhtumist politseile, ehkki esialgu tekkis tal küsimus, kas avalikus ruumis relva nähes tuleks seda teha. Seda, kas vares lasti maha ning seejärel ära koristati, ei jäänud ta vaatama.

Nähtud juhtum oli seda tunnistama sattunud linlase tõdemust mööda ebameeldiv. Nagu Laido Valdvee selgitas, ei häirinud teda niipalju hukkamine kui meetod, kuidas seda tehti. Rattaga sõitval linlasel tekkis küsimus, et kui ta oleks viaduktil mööda kõnniteed autole tagantpoolt lähenenud, kas ta oleks võinud kogemata ise tule alla sattuda.

Sakala küsis Viljandi linnavalitsuselt, kas see oli legaalne küttimine ehk kas nähtud Audit kasutades tegutsesid linna volitatud isikud. Ühtlasi tundis ajakirjanik huvi, kas linna hinnangul on selline küttimismeetod korrektne.

Viljandi linnavalitsuse avalike suhete spetsialist Johan-Kristjan Konovalov vastas, et kuna lindude küttimine on keeruline ja linnakodanikes erinevaid emotsioone tekitav teema, ei avalda ega kommenteeri linnavalitsus jahimeeste isikuid ja tegevusplaane.

«Jahimeeste tegevus kooskõlastatakse varem politsei välijuhiga, mistõttu linna volitatud isikute tegevus on politseile alati teada,» märkis Konovalov. Ta lisas, et jahimehed töötavad linnas 14. aprillini ning uuesti alates 17. juulist. Kui sellist tegevust nähakse linnas vahepealsel ajal, tuleks sellest avalike suhete spetsialisti sõnul politseile teada anda.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles