Vana-Võidus põrkusid arusaamad kutse­haridusest

Sigrid Koorep
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivari Padar märkis, et ka tema on kutsekooli poiss, kuid see ei ole takistanud teda Tartu ülikooli lõpetamast ja kolm korda minister olemast.
Ivari Padar märkis, et ka tema on kutsekooli poiss, kuid see ei ole takistanud teda Tartu ülikooli lõpetamast ja kolm korda minister olemast. Foto: Marko Saarm

Viljandi Metalli juhatuse esimehe Jaak Sule väide, nagu oleks üldteada, et kutsekool annab kehva üldhariduse, ajas eile Vana-Võidus peetud ideeturul Viljandi kutseõppekeskuse direktori Tarmo Looduse vaidlema.

«Mis kehva haridust?! Näed – siin on näide olemas!» pareeris ta ning viitas debatis osalevale Erik Ristile, kes oli pärast põhikooli õppinud Tihemetsas metsamajandust, praegu aga teeb maaülikoolis magistritööd ja on vahepeal omandanud ka teise, arboristi kutsehariduse.

Euroopa Parlamendi liige Ivari Padar ütles, et kutsekeskkooli haridusega ülikooli juurat õppima ilmselt tõepoolest ei saa, sest konkurents on tihe. Tema arvates polegi mõtet õppida selgeks ehitajaametit ja siis minna ülikooli sotsiaalteadusi õppima, aga kui tahta ehitusinseneriks saada, tasuks küll kõigepealt kutsekooli tee jalge alla võtta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles