Päevatöö: seitse sekundit salves

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Animaatorid Marili Sokk ja Malle Valli näituse avamisel. Näitust «Maa ja mere taga» saab Kondase keskuses vaadata 12. maini.
Animaatorid Marili Sokk ja Malle Valli näituse avamisel. Näitust «Maa ja mere taga» saab Kondase keskuses vaadata 12. maini. Foto: Elmo Riig / Sakala

«Minu rekord on minut!» teatas animaator Marili Sokk Kondase keskuses näituse «Maa ja mere taga» avamisel, milline on tema päevane animafilmitootmise jõudlus. Tavaliseks peetakse seitset sekundit.

Ühisest käsitööhuvist alguse saanud filmitootmiseni jõudsid Triin Sarapik-Kivi, Piret Sigus, Marili Sokk ja Malle Valli kahe aastaga. Malle Valli ütleb, et kesk­miselt ongi neil ühe filmi tegemisele kulunud kaks aastat. 

Lamenukk-tehnikas filmi valmistamiseks on spetsiaalne pukk klaasikihtidega. Visuaalne sügavus tekib eri kihtide kombineerimisest, kusjuures taevas on kihtidest alati kõige viimane. Filmimine käib fotoaparaadiga pildistades, ühe filmisekundi moodustavad 24 pilti ehk kaadrit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles