Ilutulestik paistab kõige paremini Vabaduse platsilt

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arnika juhataja Eduard Tani lubab Viljandis 2011. aastat tervitavas eurotemaatilises tulevärgis nii klassikalist kui ka uudsete lahendustega vaatemängu.
Arnika juhataja Eduard Tani lubab Viljandis 2011. aastat tervitavas eurotemaatilises tulevärgis nii klassikalist kui ka uudsete lahendustega vaatemängu. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi aastavahetuse ilutulestik, mis tänavu lastakse taevalaotusesse Vabaduse platsi naabrusest, pakub sinist kollaste tähekestega vaatemängu.

Kui varasematel aastatel on rakette õhku lastud Centrumi kaubanduskeskuse lähedusest, siis tänavu töötavad pürotehnikud SEB panga ja Viljandi spordihoone taga.

Arnika ilutulestikukeskuse juhataja Eduard Tani sõnul on ilutulestikku kõige parem vaadata Vabaduse platsilt.

«Et otsenähtavusele jääb hoone ette, kasutame natukene kõrgemale tõusvaid efekte kui seni,» selgitas Tani. «Soovitan ka pärimusmuusika aidas pidutsevatel inimestel võtta ette jalutuskäik keskväljakule, et vaatemängu korralikult nautida, sest aida juures võivad kõrged puud seda takistada.»

Üllatused ja tuttavad efektid

Uut aastat tervitav tulemäng peaks korraldaja hinnangul kestma kuus kuni kaheksa minutit. Ilutulestik algab kolme suure pauguga, millele järgneb Arnika koostatud tulevärk. Eduard Tani kinnitust mööda püüab firma ka tänavu vaatajaid uute efektidega üllatada.

«Loomulikult on meil uusi pomme ja efekte, mida rahvale näidata, aga seda koos vanade heade efektide ja värvidega,» kõneles Tani. «Kunstnikul on ikka samad värvid mis sada aastat tagasi ja muusikul samad noodid, kuid kunst on see, kuidas keegi neid ritta oskab seada.»

Raketid nagu eurolipp

Eduard Tani ütlemist mööda saab tuleetenduses näha mitmesuguseid kujundeid, näiteks südameid ja mitmeosalisi ringe. Ilutulestik algab lärmakama osaga, mis koosneb läbisegi tuhandetest paukudest, viledest ja värvilistest tähepommidest. Pärast vile- ja paugukoori vahelduvad eri värvi vaiksemad ja tempokamad osad.

«Päevakohase üllatusena näitame eurole ülemineku puhul siniste värvidega vaatemängu, millesse tipime eurolipu meenutamiseks kollaseid tähekesi,» kirjeldas Tani. «Loomulikult on hulganisti mitmesuguseid vahepalasid ja ilutulestik lõppeb traditsiooniliselt rikkaliku kullasajuga.»

Eduard Tani sõnul korraldab Arnika sel aastavahetusel ilutulestikku kümnes Eesti linnas.

RAHA

Viljandi tänavune aastavahetuse ilutulestik maksab 70 000 — 80 000 krooni.
• Viljandi ettevõtetelt kogunes ilutulestiku korraldamiseks 43 000 krooni.
• Linn lisab 15 000 krooni.
• Mullu andsid ettevõtjad ilutulestikuks üle 25 000 krooni ja linna panus oli 5000 krooni.
Allikas: «Sakala»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles