Juhtkiri. Ole hetkes!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

YouTube’ist leiab kerge vaevaga hulga pardakaamerate jäädvustusi sellest, kuidas noored autojuhid rooli taga ennastunustavalt nutitelefoniga jändavad ning autoga toimuvat märkamata tühjal ja sirgel teel sõites kraavis lõpetavad. Mobiilide pakutav võimalus igal ajahetkel online’is olla on avaldanud eeskätt nooremate inimeste käitumisharjumustele mõju, mis valmistab liikluses väga suurt muret.

Jah, enamik mainitud videotest pärineb USA-st, kuid ekslik oleks arvata, et selline suundumus meid ei puuduta. Eilses Sakalas kinnitas maanteeameti ennetustöö osakonna ekspert Sirli Tallo, et autoroolis kõrvaliste asjadega tegelemine on ka meil kasvav mure. Niisiis on sellele tähelepanu pööramine ja kontrollretkede korraldamine tänuväärne. Sealjuures ei piirdu politseinikud nüri trahvimisega. Patustanud sohvritele pakutakse koolitust, kus neile püütakse selgitada, et see, mida nad tegid, on tõepoolest ohtlik.

Õigus on muidugi neil, kes märgivad, et telefonisse ei upu üksnes autojuhid. Sama kipuvad üha enam tegema ka jalakäijad, nii üksi kui kaaslastega koos olles. Teisisõnu: paljudel inimestel on tavaks rööprähelda, selmet olla hetkes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles