Viljandi korraldab noorsootöö ümber

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
24. novembril kogunesid Viljandi koolide õpilased raekoja ette, et pärida linnaisadelt aru noortekeskuse sulgemise kohta.
24. novembril kogunesid Viljandi koolide õpilased raekoja ette, et pärida linnaisadelt aru noortekeskuse sulgemise kohta. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi linnavolikogu otsustas kolmapäeval lõpetada 1. juulist linna osalemise mittetulundusühingus Viljandimaa Noortekeskus.


Viljandi abilinnapea Helle Aunap rõhutas, et otsus ei tähenda noorte tegevuseks võimaluste vähendamist või nendest loobumist, vaid selle eesmärk on optimeerida huviharidus, huvitegevus ja noorsootöö Viljandis.

«Kümne aasta jooksul on noorsootöö korraldamises leidnud aset palju muutusi. Mitu omavalitsust on asutanud oma noortetoa ja vajadus maakondliku organisatsiooni järele on vähenenud,» põhjendas abilinnapea, kelle selgitust mööda korraldatakse Viljandis noorsootööd kümnes valdkonnas. Linn toetab noorte tegevusi aastas rohkem kui 20 miljoni krooniga, millest miljon läheb praegu mittetulundusühingus osalemiseks.

«Me jätkame noortega kohtumisi, et arutada, mida nad soovivad ja eelistavad, ootame nende endi ideid ning otsime parimaid lahendusi ja võimaluste laiendamist,» selgitas abilinnapea Helle Aunap.

«Linna noortele on vaja avatud noortetuba, noorte infokeskust ja noorte huvitegevuse projekte, mida saab korraldada koostöös kultuurimaja ja linnaraamatukogu noorsootöötajatega. Kultuurimaja remonti kavandades on seda arvestatud ja sinna tegevuseks ruumid planeeritud. Samuti jääb avatuks ekstreemspordihall. Noorte tehnikakeskus on iseseisev üksus ja saab edasi töötada Viljandi huvikooli koosseisus,» lisas Helle Aunap

Noortetöö korraldamiseks kultuurimajas täiendatakse kultuurimaja põhimäärust noorsootöö osas ja tehnikakeskuse töö korraldamist huvikooli alusel arutatakse veebruarikuu volikogus. Männimäel noorte kooskäimiskoht ei kao, vaid seal jätkatakse uuel aastal senist tegevust.

Pärast osaluse lõpetamist MTÜ-s Viljandimaa Noortekeskus kuulutatakse välja konkurss kultuurimajja kahe noorsootöötaja leidmiseks.

Sihtasutuse Innove ja karjäärinõustamise koordineerimiseks tehakse praegu koostööd Viljandimaa omavalitsuste liiduga, et korraldada karjäärinõustamine maakonnas ja linnas uutel alustel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles