Lehešarži joonistajal enamasti palju aega mediteerida pole

Margus Haav
, Sakala ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heimar Lenk, Kristi Kivestu (keskel) ja Jürgen Ligi krutskitega näituse avamisel.
Heimar Lenk, Kristi Kivestu (keskel) ja Jürgen Ligi krutskitega näituse avamisel. Foto: Elmo Riig

Kunstnik Kristi Kivestu avas eile õhtupoolikul Viljandis Sakala keskuses oma esimese isikunäituse «Sakala šaržid». Publiku ees on 20 valitud šarži tuntud või tunnustatud inimestest ja autori mõtteid seletav joonisfilm.

Kunstniku humoristlikud portreed on ajalehe Sakala laupäevaste persoonilugude juures ilmunud üle aasta. Sakala peatoimetaja Hans Väre rääkis, et kui paari aasta eest selle tarvis kunstnikku otsima hakati, oli peamine tingimus, et joonistustel oleks portreteeritav selgelt äratuntav.

«Šarž eeldab küll alati ka väikest vigurit, aga kuna nendes lugudes võivad üles astuda ka sellised inimesed, kes varem pole suurt avalikkuse tähelepanu pälvinud, peab illustratsioon andma portreteeritava välimusest siiski üsna tõepärase pildi,» rääkis Väre. «See, mis Kristi töödest vastu vaatab, on veel samm edasi. Vähe sellest, et portreed on väga tõepärased, suudab autor aksessuaaridega esile tuua inimese olemuse tuuma ja teeb seda mõnusa, sõbraliku huumoriga.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles