Viljandi-teemaline raamat võitis võistluse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavuse noorteromaanivõistluse võitnud Mairi Lauriku käsikirja «Mina olen surm» peategelane on Viljandi koolipoiss, kes näeb ette inimeste surmi. Ta ise ei põhjusta neid, kuid saab neid mingil määral ära hoida. Pikapeale saab ta oma võimetest rohkem teada ja avastab, et selliseid inimesi on veel.

Žürii märkis, et tekst oli kirjutatud ladusalt ja hoogsalt ning hoolimata mõnevõrra morbiidsest pealkirjast oli lugu tempokas ja kirjeldas hästi nii üleloomulikku kui ka lihtsalt koolielu. Käsikirja 1979. aastal sündinud autor Mairi Laurik elab Tartus. Tänavu ilmus tema debüütromaan «Süsteem», mis mullusel romaanivõistlusel ära märgiti.

Žürii hindas tänavuse võistluse mõnest eelmisest tugevamaks. Laekus 22 käsikirja ja žürii otsustas välja anda esimese, teise ja kolmanda koha ning ära märkida kaks käsikirja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles