Tänavune tipp-põllumees tuli Olustverre Virumaalt

Sigrid Koorep
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavuseks põllumajandussektori tippjuhiks valitud Jaak Läänemetsale andis tiitli üle maaeluministeeriumi asekantsler Toomas Kevvai.
Tänavuseks põllumajandussektori tippjuhiks valitud Jaak Läänemetsale andis tiitli üle maaeluministeeriumi asekantsler Toomas Kevvai. Foto: Elmo Riig

Eile oli Olustvere lossis 11. Eesti tipp-põllumeeste konverents ja neljandat korda kuulutati välja põllumajanduse tippjuht. Žürii valis selleks põllumajandusühistu KEVILI nõukogu esimehe, Lääne-Virumaa põllumehe Jaak Läänemetsa. 

Väike-Maarjas teravilja kasvatav Läänemets rääkis, et uudis tiitlist oli temani jõudnud küll varem, kuid tuli paraja üllatusena ning tekitas küsimuse, miks just tema. Et ta oli varasematel aastatel Olustveres sektori tippjuhi tiitli saajaid näinud, ei tulnud seekord pärjatul isegi mõtet, et see au võiks nii kiiresti temani jõuda.

«Need, kes on seni saanud, on ikkagi väga suurte põllumajandusettevõtete juhid,» tähendas Läänemets. Tal oli käinud peast läbi mõte, et kui konverentsi läbiv teema on «Põllumees kui tippjuht», ollakse ehk liiga kinni mõttes, et tiitli pälvija peab olema ettevõtte juht. Põllumees peaks suutma olla ka oma ühistu ja töötleva tööstuse juht ning tegema tööd selleks, et kõik, mis toorainega juhtub, on tema kontrolli all. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles