Ornitoloogiaühing protestib lindude küttimise aja ja viisi vastu (1)

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nädal aega tagasi märgati Valuoja orus laste mänguväljaku lähistel läbilastud tiivaga künnivarest. Linnavalitsus kahtlustas selle juhtumi puhul linlaste isetegevust. Ornitoloogiaühing nõuab aga, et igasugune lindude küttimine Viljandis viivitamatult lõpetataks, sest alanud on pesitsusaeg.
Nädal aega tagasi märgati Valuoja orus laste mänguväljaku lähistel läbilastud tiivaga künnivarest. Linnavalitsus kahtlustas selle juhtumi puhul linlaste isetegevust. Ornitoloogiaühing nõuab aga, et igasugune lindude küttimine Viljandis viivitamatult lõpetataks, sest alanud on pesitsusaeg. Foto: Marko Saarm / Sakala

​Ornitoloogiaühing nõuab, et Viljandi linnavalitsus lindude küttimise viivitamatult lõpetaks, sest nood on alustanud pesaehitamist. Linn ütleb, et tegutseb keskkonnaameti loast lähtudes, ja amet pole nõus väitega, nagu oleks ta küttimisaega määratledes eksinud.

Eesti ornitoloogiaühing (EOÜ) nimetab eelmisel nädalal linnavalitsusele, keskkonnainspektsioonile ja keskkonnaametile saadetud ametlikus pöördumises väga kahetsusväärseks seda, et keskkonnaamet on andnud ebaõigele faktile tugineva nõusoleku nelja linnuliigi isendite küttimiseks Viljandis.

Pesitsemine on alanud

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles