Viljandi linnajuhid on sunnitud paremate teede nimel riskima saja tuhande euroga

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu maantee sissesõidu uuendamiseks on linn projekti tellinud. Kas 90 990 eurot maksvate jooniste järgi aga teed ehitama hakatakse, pole veel teada.
Pärnu maantee sissesõidu uuendamiseks on linn projekti tellinud. Kas 90 990 eurot maksvate jooniste järgi aga teed ehitama hakatakse, pole veel teada. Foto: Elmo Riig

Viljandi linn on riigilt toetuse saamiseks sunnitud kulutama üle 220 000 euro ehituste projekteerimisele, teadmata seejuures, kas plaanide elluviimiseks vajalikud summad üldse laekuvad.

«Oleme sunnitud jooksma enne, kui teame, mis suunas tuleb joosta,» nentis abilinnapea Kalvi Märtin. «Ja me ei saa praegu tõepoolest kinnitada, et projektide tellimine ei ole raharaiskamine.» 

Kõige suurem risk on seotud sel nädalal äraotsustatud Pärnu maantee ümbruse teede ja tänavate projekteerimisega, millele kulub 90 990 eurot. Projektid tuleb teha selleks, et küsida raha piirkondliku konkurentsivõime tugevdamise meetmest. Selleks tarbeks on riik lubanud Viljandimaale 11,3 miljonit eurot ning samal ajal on koostatud pingerida, kus soovitud toetuste kogusumma on üle 17,5 miljoni euro. Tänavu jagatakse soovijatele 5,6 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles