Suurtel maanteedel sai sõita

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandimaal riigimaanteid hooldava osaühingu Sakala Teed juhi hinnangul olid suured teed viimase lumemöllu ajal kogu aeg sõidetavad, kuid pisemaid lükati puhtaks veel eilegi.

Sakala Teede tegevdirektor Toomas Leppik rääkis, et Scarleti nime kandev tsüklon tõi Viljandimaale rohkem lund ja tuisku kui tema eelkäija Monika, kuid et eelmise tormi jagu lund polnud kadunud, tuiskasid teed kiiremini täis.

«Meie käest pole küll õige küsida, kui hästi teede hooldamine õnnestus, seda tuleks pärida liiklejatelt,» leidis Leppik. «Aga kui siiski pärite, siis ma arvan, et saime hakkama. Põhi- ja tugimaanteed hoidsime lahti ja seal sai enam-vähem normaalselt liigelda. Väiksematel teedel oli kohti, mis seisid mõne aja kinni, kuni järjega sinna jõudsime. Mõnda pisemat teed jõudsime lükkama alles täna, esmaspäeval.»

Sakala Teede hooldada on Viljandimaal 1224 kilomeetrit teid. Kõige rohkem oli firmal tegemist reede ööl vastu laupäeva.

Nagu tegevdirektor kinnitas, olid firmal pühade ajal väljas kõik lumetõrjemasinad: 12 autot, üheksa teehöövlit ning neli traktorit ja laadurit. Osa töid telliti piirkonna traktoristidelt.

Küsimusele, kui kaua läheb Sakala Teedel lumetormi jälgede likvideerimiseks aega, Leppik vastata ei osanud.

«Eks see sõltu ilmast,» nentis ta. «Kui palju lund juurde ei saja, jagub tööd veel mitmeks päevaks kindlasti.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles