Suusataja Algo Kärp valmistub tuuriks

Madis Luik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algo Kärp on jälle hädas valusa põlvega. Tema jutu järgi ei sega vigastus klassikasõitu, ent muudab valulikuks vabatehnikas suusatamise.
Algo Kärp on jälle hädas valusa põlvega. Tema jutu järgi ei sega vigastus klassikasõitu, ent muudab valulikuks vabatehnikas suusatamise. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pühapäeval Eesti murdmaasuusatamise meistrivõistlustel suusavahetusega sõidus viienda koha saanud Algo Kärp loobus esmaspäeval kavas olnud sprindist valutava põlve tõttu.

Koduste meistrivõistluste esimesel alal, suusavahetusega sõidus sai meestest kuldmedali Eeri Vahtra ja naistest Kaija Udras.

Meeste seas järgnesid võitjale Jaak Mae, Kaspar Kokk, Andrus Veerpalu ja Algo Kärp.

Viljandi suusaklubi liige Algo Kärp nentis pärast võistlust, et temas valitsevad vastakad tunded: suusataja oli rahul hea klassikasõiduga, ent vabatehnikadistantsil ei lasknud tal katkestada üksnes sportlik jonn.

Põlv teeb häda

25-aastasele suusamehele teeb taas valu põlv. «Ainus lahendus on lõikus,» möönis Algo Kärp. «Klassikasõitu põlv ei sega, kuid vabatehnikas liikumine valmistab piina.» Ta peab kirurgi jutule minekut vältimatuks, kuid praeguste plaanide järgi seisab lõikus ees alles hooaja lõppedes — seega tuleb loota, et põlvevalu ei süvene.

«Klassikas tegin oma paremate hulka kuuluva sõidu kodustel meistrivõistlustel, aga vabatehnika rajal kannatasin juba esimesel ringil tugevat valu,» meenutas Kärp. Seetõttu pidas ta targemaks loobuda eile sõidetud vabatehnikasprindi meistrivõistlustest.

Kolmapäeval lendab Algo Kärp siiski Oberhofi, kus reedel läheb lahti «Tour de Ski». Suusatajate mitme päeva mõõduvõtt algab vabatehnikas sõidetava proloogiga. «Tean, et on valus, aga püüan anda endast kõik, et teise etapi viitstardiga klassikadistantsi eel kujuneks kaotus võimalikult väikeseks,» kõneles Kärp.

Ees seisab raske tuur

Tänavu kolmes riigis sõidetav «Tour de Ski» algab reedel Saksamaal ning lõpeb 9. jaanuaril Itaalias. Viljandimaa suusataja soovib olla klassikadistantsidel kiire ning kaotada vabatehnikasõidus konkurentidele võimalikult vähe.

«Kahel korral olen alustanud tuuri kehvalt. Loodan vahetada negatiivse mälestuse esimesel klassikasõidul positiivse vastu,» arutles suusataja.

Esmaspäeval Otepääl peetud Eesti vabatehnika sprindi meistrivõistlustel sai Peeter Kümmeli ja Andres Kollo ees kulla Timo Simonlatser. Naistest võidutses teist päeva järjest Kaija Udras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles