Kiirabi lollitavaid ja politseinikke solvavaid naisi karistused ei peata (2)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabibrigaadidel on olnud päris mitu väljasõitu, mille põhjuse on kokku valetanud kas 28-aastane Sirli või 19-aastane Sandra.
Kiirabibrigaadidel on olnud päris mitu väljasõitu, mille põhjuse on kokku valetanud kas 28-aastane Sirli või 19-aastane Sandra. Foto: Marko Saarm

Viljandis elab kaks noort naist, kelle hobi on teha kiirabile ja politseile valeväljakutseid. Politsei on nad teolt tabanud ja kohtu ette saatnud, kuid see naisi ei peata ning taas maandusid nad arestikambris põhjuseta helistamise eest numbril 112.

28-aastane Sirli ja 19-aastane Sandra on politseile ja kiirabile väga tuttavad. Nad suudavad häirekeskusesse helistades välja mõelda traagilisi lugusid, mis kõik on just juhtunud ja kuhu kiirabi või politsei peaks tõttama. Et neile kohe jälile ei saadaks, on nad kasutanud erinevaid taktikaid: võtnud enne häirekeskusesse helistamist telefonist välja SIM-kaardi või kasutanud tuttavate telefone.

Jõuluajal arestikambrisse

Jõulude ajal, kui naised tegid ööpäeva jooksul suure hulga valeväljakutseid, püüdsid politseinikud vanema neist kinni. Eriti keeruline see polnud, sest ta kutsus kiirabi kesklinna ja teatas, et teda on tabanud raske terviserike.

Kui kiirabi ja politsei sündmuskohale jõudsid, kükitas purjus naine ühes naaberhoovis heki taga ja tegi suitsu. Ta võeti kinni ja viidi arestikambrisse. Juhtunu põhjal seati kokku väärteoprotokoll ning 21. aprillil ootab teda kohtu ette astumine. 

Ööl vastu kolmapäeva lisandus Sirli valeväljakutsete registrisse veel sissekandeid.

Tema kaasosaline on 19-aastane Sandra, kelle karistusregister on muljet avaldavam kui Sirli oma. Sandrat ootab samuti kohtu ette astumine ning tema puhul on lausa viis juhtumit ühte toimikusse pandud ja kohtule esitatud. Noore naise kohtulaua ette astumise aeg pole aga teada, sest 29. märtsist peaks ta hakkama eelmise karistuse eest arestimajas 25-päevast karistust kandma.

Nimelt tunnistati Sandra 17. märtsil süüdi võimuesindaja solvamises ja avaliku korra rikkumises ning talle määrati 25 päeva aresti. 

Ta mõisteti süüdi selles, et ta oli jaanuaris solvanud Viljandi politseijaoskonna väärteomenetlejat ja eelmise aasta novembris visanud parklas kanamunaga turvatöötajate autot. Sandra selle kohtuasja arutamisele ei ilmunud ja asi vaadati kohtus läbi ilma temata.

Kolme kuuga kaks karistust

See oli tal käesoleval aastal juba teine süüdimõistev otsus. 21. jaanuaril tunnistati ta süüdi võimuesindaja solvamises ja talle mõisteti 20-päevane arest, millest kantuks arvati kaks päeva. Arest asendati 18 tunni üldkasuliku tööga, mille tegemise tähtaeg on 1. aprill. 

Siis mõisteti Sandra süüdi selles, et ta oli helistanud mullu detsembris korduvalt erinevate politseiametnike töötelefonidel ja solvanud neid eba­tsensuursete sõnadega.

Eile istusid mõlemad naised arestikambris, kuhu nad toimetati kolmapäeva keskööl. Nad olid silmanähtavalt joobes, kuid keeldusid alkomeetrisse puhumast. Seekordne valeväljakutse tehti Sandra telefonilt ja esialgu tahtis patrull arestimajja viia vaid teda. Naine hakkas vastu ja tal tuli käed raudu panna. Samal ajal üritas Sirli  politseinikku tõugata ning ka tema suhtes tuli kasutada füüsilist jõudu ja käeraudu. 

Purjus Sandrat ei saanud politseinikud ka arestikambris käeraudadest vabastada, sest ta hakkas pead vastu raudust taguma. Nii tuligi naine tema enda tervise huvides panna kambrisse nii, et ta ei saaks endale viga teha.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles