Juhtkiri. Kas see on ikka võrdne?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Eestis on väga palju ametiautosid, mille pealt tasutakse riigile erisoodustusmaksu, sest nendega tehakse tööväliseid sõite. Läbitakse näiteks mõni kilomeeter, mis jääb kodu ja töökoha vahele. See on tavajuhtudel erasõit.

Omaette küsimus on aga, kui palju on Eestis selles mõttes tavatuid juhtumeid. Võib vaid oletada, et neid pole sugugi vähe. Nagu me eilses lehenumbris selgitasime, ei pea seadus leivaisa antud rataste ja kütusega kodust tööle või vastupidi liikumist erisoodustuseks siis, kui töökoht või elamine asub heast ühistranspordivõrgust eemal või kui töö lõpeb sellisel ajal, mil bussid ei sõida. Teisisõnu: sisuliselt kõik väljaspool linnu ja asulaid elavad või töötavad inimesed võivad firma autoga ikkagi rahulikult kodust tööle käia. Selle pealt ei pea maksu maksma.

Ning pangem tähele: see kõik kehtib üksnes ametiauto kasutajatele. Bussi või rongiga liikuva palgalise sõidukulu ei saa ettevõtted ja asutused niimoodi hüvitada, et riik neilt erisoodustusmaksu ei küsi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles