Laupäev, 26. märts

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Kaks kohviringi ümber Soomaa"
"Kaks kohviringi ümber Soomaa" Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandi jäähallis kell 10 rahvusvaheline iluuisutamisvõistlus «EVE Cup 2016». Puidu tänav 8.

Taaskasutuskeskuses Sahtel kell 11 nööbilillede meisterdamise õpituba. Nööbililli saab kasutada prossidel, juukseklambritel ja -nõeltel, patsikummidel, käevõrudel, peapaeltel, rõivastel ja mujal. See on lihtne ja mõnus tegevus, mis sobib ka lastele. Osalustasu 3 eurot, lastele 1 euro. Juhendab Kerli. Vajalik eelregistreerimine e-posti aadressil kerlitoom.uus@gmail.com. Reinu tee 3, Viljandi.

Viljandi Ugala black box`is kell 17 «Making of »Kapsapea«». Pargi tänav 1c.

Männimäe salongkinos kell 15 «Väike Tom ja võlupeegel», kell 17 «Klassikokkutulek». Riia maantee 52d, Viljandi.

Taaskasutuskeskuses Sahtel on  26. märtsil kell 11 nööbilillede meisterdamise õpituba. Nööbililli saab kasutada prossidel, juukseklambritel ja -nõeltel, patsikummidel, käevõrudel, peapaeltel, rõivastel ja mujal. See on lihtne ja mõnus tegevus, mis sobib ka lastele. Juhendab Kerli. Vajalik eelregistreerimine e-posti aadressil kerlitoom.uus@gmail.com. Reinu tee 3, Viljandi.

Ettevõtmise «Kaks kohviringi ümber Soomaa» ajal ootavad teid 26. märtsil kella 12–16 kohvile ja koogile Suure-Kõpu mõis ja Kõpu külastuskeskus.

Männimäe külalistemaja kohvikus kell 19 monoetendus «Pervert juhuse tahtel». Riia maantee 52d, Viljandi.

Vanas lennukitehases kell 19 Ugala teatri etendus «Moraal». Hariduse tänav 12.

Pubis Suur Vend kell 22 Günf. Turu tänav 4, Viljandi. Tel 433 3644.

NÄITUSED

Wimkas on 24. märtsini kultuuriakadeemia rahvusliku käsitöö osakonna rinnamärginäitus «Märka märki!». Väikese annetuse eest Anu Raua stipendiumifondi võivad näitusekülalised märgi rinda saada, samuti ise rinnamärke ja magneteid kavandada ning valmistada. Turu tänav 7, Viljandi.

Viljandi muuseumis püsinäitus Viljandi linna ja maakonna ajaloost muuseumisse kogutu vahendusel. 30. aprillini ajutine näitus «Johann Köler 190». Muuseum on avatud teisipäevast laupäevani kella 10–17. Johan Laidoneri plats 10.

Kohvikus Fellin papjeemašee tehnikas commedia dell`arte ja loomamaskide näitus. Tööde autorid on kultuuriakadeemia teatrikunsti visuaaltehnoloogia 10. lennu dekoraatori-butafoori eriala üliõpilased, maskid on valminud butafooria aine erialatundides Vanemuise teatri kunstniku-butafoori Terje Kiho juhendamisel. Kauba tänav 11, Viljandi.

Sakala keskuses May ja Ursula Aavasalu keraamikanäitus «Variatsioonid kahele», mis jääb avatuks 1. aprillini. Tallinna tänav 5, Viljandi.

Abja kultuurimaja esimese korruse fuajees rändnäitus «Arvo Pärt – tuntud ja tundmatu». Pärnu maantee 28, Abja-Paluoja.

Paistu rahvamajas aprilli lõpuni näitus «Looduse aastafoto 2014». Näitust saab külastada tööaegadel. Paistu tee 14, Paistu.

Viljandi vallamajas on avatud Gert Gurievi isikunäitus «Arhitektiks kujunemise lugu». Näitust saab külastada maja lahtioleku aegadel. Kauba tänav 9.

Mõisaküla muuseumis on märtsi lõpuni vaadata külalisnäitus «Eestimaa loodusfoto 2015». Näha saab üle saja kauni loodusvaate Eesti parimatelt looduspildistajatelt. Lisainfo tel 435 5607. J. Sihveri tänav 4.

Karksi valla kultuurikeskuses on 31. märtsini avatud järgmised näitused: sinises saalis Küllike Köstneri maalinäitus, esimese korruse fuajees brasiilia hobifotograafi näitus «Teel Brasiiliast Eestisse» ja teise korruse fuajees Andres Rattasepa näitus «Märsiga märtsis». Viljandi maantee 1, Karksi-Nuia.

Kondase keskuses püsinäitus kooliõpetaja Paul Kondase (1900–1985) maalidest, mis kuuluvad Viljandi muuseumi kogusse. 31. märtsini Kaido Rätsepa naivistlikud maalid «Elu ja ülirohkesti». 17. aprillini TÜ Viljandi kultuuriakadeemia visuaaltehnoloogia eriala 25. juubelile pühendatud tudengite loodud terviklik ruumiinstallatsioon «(R)evolutsioon». Avatud on näitusmüük: trepigaleriis müügil nii kohalike kui teiste kunstnike teoseid. Kondase keskus on märtsi lõpuni avatud kolmapäevast laupäevani kella 10–17. Pikk tänav 8, Viljandi.

Viljandi linnaraamatukogu trepihallis 31. märtsini «Kaitse Kodu! 90. Ajalugu kaitseliitlase pilgu läbi». Linnagaleriis 4. aprillini Silvia Kelle nahakunstinäitus «Müütilised mõtted». 3. saalis Viljandi huvikooli kunstiringi näitus. Väljapanekut saab vaadata linnaraamatukogu lahtioleku aegadel. Tallinna tänav 11/1.

Suure-Jaani külalistemajas 31. märtsini «Maalid XX sajandist. Helle Vahersalu 75». Ilmatari tänav 3a.

Uku keskuse teisel korrusel Enn Loidi fotonäitus. Tallinna tänav 41, Viljandi.

Kohvikus Day Off Teet Lindma pastellmaalide näitusmüük. Ostjad toetavad üle-eestilist karikatuurivõistlust. Leola tänav 61, Viljandi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles