Näitekirjanik Urmas Lennuk: teater on hea võimalus tööst põgeneda

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Lennuk pälvis kultuurkapitali 2015. aasta näitekirjanduse auhinna raamatuga, mille kolmest näidendist on kaks etendunud Ugalas. «Ema oli õunapuu» on mängukavas praegugi.
Urmas Lennuk pälvis kultuurkapitali 2015. aasta näitekirjanduse auhinna raamatuga, mille kolmest näidendist on kaks etendunud Ugalas. «Ema oli õunapuu» on mängukavas praegugi. Foto: Liis Treimann

Eesti kultuurkapitali 2015. aasta näitekirjanduse auhinnaga pärjatud Urmas Lennuk kirjutab praegu kõike korraga, tundes kasvamas himu kirjutada endale ja enda pärast.

Urmas Lennuk, missuguste mõtete ja tunnetega te vaatate oma raamatut «Ükskord Eestimaal» nüüd, kui kultuurkapital pärgas selle näitekirjanduse aastaauhinnaga?

Ega ma ei vaatagi teda. Mõnikord raamatupoes silman. Siis tekib selline süüdlase tunne, et oli teda nüüd tarvis siia riiulile vedelema. Aga elab üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles