Viljandi otsib hansapäevadeks kokka

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heeringas on populaarne toit paljudes hansalinnades. Mullu Viljandis peetud peol pakkusid suitsutatud ja grillitud heeringat hansaliikumise südame ehk Lübecki linna esindajad.
Heeringas on populaarne toit paljudes hansalinnades. Mullu Viljandis peetud peol pakkusid suitsutatud ja grillitud heeringat hansaliikumise südame ehk Lübecki linna esindajad. Foto: Marko Saarm

Suvel Norra linnas Bergenis peetavatel rahvusvahelistel hansapäevadel korraldatakse muude ürituste kõrval ka kokkade võistlus «HanseChef» ning Viljandi otsib kokka, kes linna võistlusel esindaks.

Tänavustel rahvusvahelistel hansapäevadel on tähtsal kohal traditsiooniline Norra köök. Hansalinnas Bergenis on sajandeid kaubeldud tursa, heeringa ja õllega ning just need koostis­ained on «HanseChefi» võistluse peamised komponendid.

Kokkade võistlusel osalejatel palutakse valmistada kolm rooga leotatud või kuivatatud tursast, heeringast ja õllest. Osalejaid ootab üllatuskarp, milles sisalduvaid juurvilju tuleb võistlusel samuti kasutada. Menüü planeerimiseks on aega 30 minutit ning kahe tunni jooksul valmistatakse kolm rooga 12 inimesele. Esimene roog serveeritakse poolteise tunni pärast ning kaks järgmist rooga iga 15 minuti järel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles