Hommikul kohvik, lõunal söökla

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spordihoone kohvikus on nii lihtsaid toole ja laudu kiireks eineks kui sohvasid mõnusamaks istumiseks.
Spordihoone kohvikus on nii lihtsaid toole ja laudu kiireks eineks kui sohvasid mõnusamaks istumiseks. Foto: Elmo Riig

Viljandi spordihoone kohvik on nüüd justkui uues kuues vana, pakkudes suurt kohvivalikut hommikuks, kiiret einet lõunaks ja õlut lihapirukaga õhtuse spordiülekande kõrvale.

Kohvik asub võrratus kohas: maast laeni klaasaknad avanevad lossimägede ja Viljandi mõisa poole. Ainult et kumbagi pole aknast näha. Vaadet varjab Vabaduse platsil kõrguv helebeež hoone. Selle tagant välgatab vaid Jaani kiriku valge sein. Kujutlusvõimet appi võttes võib taevasse manada päikese, suvise õhusooja ja lehtes puud. Kui seda va teravatipulist maja ees poleks, paitaks pilku lummav vaade kirikule, vallikraavile, Laidoneri monumendile ja pärimusmuusika aidale.

Kohviku taasavamisest on möödas ainult mõni nädal, nii et värvi lõhn heljub seniajani õhus. Maitsekalt sisustatud ruumist vaatab vastu hele vineermööbel. Vaid akna all on neli pehmet musta sohvat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles