Kevad algas külmaga. Millal läheb soojaks?

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõik suuremad ilmaportaalid ennustavad kevade esimesteks päevadeks miinuskraade.
Kõik suuremad ilmaportaalid ennustavad kevade esimesteks päevadeks miinuskraade. Foto: montaaž

Pühapäeval kell 6.30 algas kevad. Sel ajal valitsesid Eestis miinuskraadid ning sünoptikud eri ilmaportaalides on kindlad, et  plusskraade pole mõtet oodata enne uue nädala lõppu.

Kui võrrelda kolme ilmakanali, Eesti riikliku ilmateenistuse, Venemaal asuva Gismeteo ja norralaste yr.no prognoosi, siis kõige optimistlikumad on idanaabrid. Gismeteo näeb küll ka algaval nädalal öösiti miinuskraade, kuid päevaseks ajaks lubab Viljandisse nulli. Kolmapäeval võiks oodata juba kerget plussi ning nädala lõpus võib kraadiklaas jõuda pluss kümne lähedale.

Norra ilmateenistuse pakkumine on üsna sarnane. Nädala alguseks lubab põhjamaine prognoos selgelt miinuskraade ning esimest plusskraadi võiks oodata kolmapäeva pärastlõunal. Järgmiseks pühapäevaks lubavad norralased üheksat plusskraadi ning kuu lõpus võib kraadiklaasil näha 15 plusskraadi.

Eesti ilmateenistus nii kaugele ei vaata. Nende kindlam prognoos ulatub nelja päeva peale ette ning vähemalt kolmapäevani ühtib see juba varem nimetatud Norra ja Venemaa pakkumisega. Pühapäeval võib hakata lund sadama ning sajuvõimalus kestab kogu esmaspäeva. Lund või lörtsi võib sadada veel ka kolmapäeval.

Kaugemas prognoosis ehk järgmise nädala neljapäevaks ja reedeks pakub ilmateenistus Eestisse vastavalt kuni kolme ja viit soojakraadi. Sisemaal ehk Viljandis võib temperatuur jääda pigem null kraadi juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles