Ehitustööd linna piiril mõjutavad liikluskorraldust (1)

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Et autoga mõlema ärikeskuse juurde saaks keerata, jääb senise kahe ohutussaare asemel alles üks.
Et autoga mõlema ärikeskuse juurde saaks keerata, jääb senise kahe ohutussaare asemel alles üks. Foto: Marko Saarm

Täienduseks kahele suurele autokeskusele on Viljandi Tallinna-poolsesse serva kerkimas veel üks uus ärimaja ning Kaitseliidu Sakala maleva staabihoone. Sellised arengud ei jäta puutumata ka sealset liiklussõlme.

Omal ajal rajati Unistari autokeskusena tuntud ärihoone ette kaks ohutussaart. Tänaseks on üks neist ära kaotatud. Viljandi majandusameti juhataja Reevo Maidla sõnul oli kahte saart vaja siis, kui kasutati vaid ühte poolt Tallinna tänavast. Mahasõidurada oli vaja ohutult tähistada ja seda mõlemast sõidusuunast vaadates.

«Uus liikluslahendus kaotab küll ohutussaare, kuid markeering tänava katendile jääb,» märkis Maidla ning lisas, et Unistari vastu kerkinud uus keskus tõi ka vajaduse sealset liikluskorraldust muuta. «Üks saar kadus füüsilisel kujul ära, sest uue keskuse juurde rajatakse linna poolt sõitjatele vasakpöörderada. Ohutusala jääb alles, kuid nihkub natuke linna piiri poole ning saab vastavad teekattemärgistused. Lisaks peaks sinna tulema uus ülekäigurada.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles