«Noortebändil» võib osaleda ka üksi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Noortebänd 2015» finaalist Vanabänd.
«Noortebänd 2015» finaalist Vanabänd. Foto: Maris Savik

Mai keskpaigani on kõigil kuni 26-aastastel noortel muusikutel võimalik osa võtta tänavuseaastasest konkursist «Noortebänd». Esimest korda võistluse ajaloos on võimalik lavale astuda ka üksi.

Nagu eelmiselgi aastal algab «Noortebändi» demovoor kevadel, kuid ei kesta seekord mitte septembrini vaid edasipääsejate nimekiri läheb lukku 14. mail. Selline ajajaotus annab bändidele võimaluse enne sügisesi poolfinaale saada esinemiskogemust.

«Noortel bändidel pole sageli aastatepikkust ajalugu ja lavakogemust. »Noortebändil« osalemine annab aga suurepärase eduelamuse ning viib kokku kõik otsad, mida on Eesti, kuid miks mitte ka välismaa, muusikamaailmas läbilöömiseks vaja. Et konkursist maksimumi võtta, tuleb oma bändiga tugevat ettevalmistustööd teha. Suvi rohkete esinemistega pakub suurepärast arenguvõimalust,» selgitas

konkrusi peakorraldaja Märt Truman.

Tema sõnul on tänavu plaanis teinegi suur muudatus. Nimelt võivad konkursile kandideerida ka muusikud, kes loovad ja esitavad oma loomingut üksi. «Tänapäeval sünnib muusika sageli muusiku, instrumendi ja arvuti koostöös ning selle tulemusel luuakse põnevat loomingut, mis sobib väga hästi »Noortebändi« konkurssi rikastama.»  Seejuures säilib aga tingimus, et esinemisel kasutatakse vähemalt ühte live-instrumenti või vokaali.

Poolfinaali pääseb 18 bändi, kellest 13 valib žürii välja laekunud demode põhjal ning viis selgub piirkondlikelt bändikonkurssidelt. Nendest on praeguseks toimunud juba Rapla «Vesiroosivisioon», mille tulemusel pääses edasi The Notes ning Viljandimaa koolibändide konkurss «BÄM», mis kindlustas poolfinaali pääsu koosseisule Sent from Viljandi.

«Noortebänd» on Eesti suurim ja pikima ajalooga noortele muusikutele mõeldud võistlus, mille lavalt on läbi käinud ligi 1500 noort muusikut.

Tutvu reglemendiga ning registreeri end konkursile kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles