Selge(m) pilt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tääksi karjääris sai Kia Sportage linnamaasturi kohta hästi hakkama. Palju oli abi nelikveo lukustamise võimalusest.
Tääksi karjääris sai Kia Sportage linnamaasturi kohta hästi hakkama. Palju oli abi nelikveo lukustamise võimalusest. Foto: Marko Saarm

Uue Kia Sportage’iga ei sõida te kunagi üksi, kui selline on teie soov. Teid võib saata näota kaaslane, kes ütleb liikumise koha pealt sõna sekka.

Tunne on umbes niisugune, nagu jälgiks kõike roolil seisev nähtamatu päkapikk, kes võib hakata oma parima äranägemise järgi emmale-kummale poole jooksma ja sedaviisi juht­seadet vasakule-paremale suunata. See päkapikk on sõidureas püsimise abisüsteem ja ta toimetab teejoontest lähtudes.

Kirjeldatu ei ole muidugi Hyundai kontserni (Kia kuulub selle koosseisu) nätske värviga eksklusiivne leiutis, vaid viimasel ajal üha laialdasemalt levinud mehhanism, mille ajalugu ulatub lausa üheksakümnendate aastate algusse. Ainult et kui enamasti tuleb laiale tarbijaskonnale mõeldud autode puhul niisuguse peene vidina saamiseks heldelt juurde maksta, siis Sportage’il on see juba keskmises (loe: levinud) varustustasemes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles