Tere tulemast kodanikuühiskonda! (1)

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannar Raba
Rannar Raba Foto: Marko Saarm

VAAGIMINE, SELGITAMINE, vaidlemine ja ümbertegemine on ideaalis alati olnud munitsipaalpoliitikute ja ametnike töö sisu. Just mis tahes avalikele küsimustele parimate lahenduste leidmise eest saavad nad palka. Olles oma rahva ees vastutavad, ei maksa neil kunagi eeldada, et kõik läheb algusest lõpuni lepase reega.

Aga ikkagi on mul viimasel ajal Viljandi linnajuhtidest pisut kahju. Vahetevahel tundub, et ükskõik, mis algatusega nad ka välja ei tuleks, igal juhul põrutavad nad sellega suure kolina saatel kodanikuühiskonna karidele. Väikestviisi on kujunemas reegliks, et iga muudatuse või arenduse puhul leidub kuskil rühm inimesi, kes püüab seda tervikuna või vähemalt osaliselt põhja lasta.

PIISAS LINNAVALITSUSEL mullu sügisel kärpepoliitika kilbile tõsta, kui sellest tekkis paras jama. Iseenesest peaks kõigile selge olema, et kui Viljandi aastane majanduslik tegevustulem jääb teiste samasuguste maakonnalinnade omale kümneid või suisa sadu kordi alla, on tarvis midagi ette võtta. Küllap mõistab enamik, et omavalitsus ei saa pikalt peost suhu elada ning kui tulusid ei õnnestu kiiresti kasvatada, on ainus abinõu kulude kärpimine.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles